Madencilik faaliyetlerinin sosyal ve ekonomik gelişmeyi destekleyen pozitif bir güç olduğuna inanan Öksüt Madencilik, tüm faaliyetlerinde “önce insan ve çevre” bilinciyle çalışmalarını sürdürüyor.
2050’de sıfır emisyon için çalışmalarını sürdüren ülkeler, küresel ekonomide büyük yer kaplıyor. Bu ülkeler, iklim hedeflerine ulaşmak için yeşil dönüşümü ekonomik büyümenin temel faktörü olarak konumlandırıyor. Bu da daha çok elektrikli araç, rüzgâr türbinleri, güneş enerji panelleri ve geniş elektrik dağıtım kanalları anlamına geliyor. Geleceğin teknolojilerinde ve özellikle yeşil enerji dönüşümünde madenler stratejik bir rol üstleniyor. Dolayısıyla madenlere olan ilgi büyük bir ivmeyle artıyor.
Sürdürülebilir madencilik mümkün
Bugünkü ileri teknoloji ile Türkiye’de sürdürülebilir madencilik yapan Kayseri-Develi’de altın madeni üretimi faaliyetinde bulunan Öksüt Madencilik, sürdürülebilir madenciliğin mümkün olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Sürdürülebilirlik yaklaşımı çerçevesinde tüm paydaşlarıyla daha güzel bir dünya için çalışıyor. Sorumlu madencilik ilkesiyle faaliyetlerine devam eden Öksüt Madencilik, topluma ve çevreye duyarlı bir biçimde ilerleyerek; doğal kaynakların korunması, enerji verimliliği, iklim değişikliği, biyoçeşitlilik ve atık yönetimi alanlarında en yüksek çevre yönetimi standartlarını uyguluyor.
Kurum kültüründe, sıfır atık politikası
İklim değişikliğiyle mücadele ve sıfır artık politikasının, kurum kültüründe önemli bir yer tuttuğunu belirten Öksüt Madencilik, bu nedenle çalışma hayatında ve maden sahalarında su kaynaklarını verimli kullanmak için gayret gösterdiklerini açıklıyor. Şirket; kaynakları daha verimli kullanıp, gelecek nesillere güzel bir dünya emanet edebilmek adına atık yönetimi konusunda hassas davranıyor. Sıfır Atık Yönetim Sistemini uygulayan Öksüt Madencilik, ‘Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ne sahip olup bu kapsamda, faaliyetlerini yönetiyor. Saha genelinde geri dönüştürülebilir ve geri dönüştürülemeyen atıklar, tehlikeli atıklar ve organik atıklar olarak sınıflandırılıp kaynağında gruplara ayırıyor. Geri dönüştürülebilir atıklar, anlaşmalı lisanslı tesislere gönderilerek geri kazanımları sağlanıyor. Yemekhane ve mutfaklardan alınan atıklar ise ayrı olarak biriktiriliyor ve saha içerisinde bulunan kompost ünitesine yönlendiriliyor.