Borusan Cat ve Altynalmas, toplumsal cinsiyet eşitliği için çalışıyor

Borusan Cat, toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirme hedefiyle Türkiye’de başlattığı, sahada kadın operatör istihdamını artırma projesine, Kazakistan’ın önemli madencilik şirketlerinden Altynalmas ile devam ediyor. Borusan Cat’in kendi yetkinliğini, Altynalmas şirketinin insan kaynakları gücüyle birleştirdiği projede, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 6 kadın operatör, proje sahalarında yerlerini almaya hazır hale geldi.

“Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz” şirket amacı ile Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Uzak Doğu Rusya olmak üzere 6 ülkede operasyonlarını yürüten Borusan Cat, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın istihdamını artırma hedefini Kazakistan’a taşıdı.

6 kadın, 90 tonluk kaya kamyonu kullanımı için sertifika almaya hak kazandı

Borusan Cat ve Kazakistan’daki müşterilerinden Altynalmas’ın iş birliğiyle gerçekleşen projede, seçilen 6 kadın, kaya kamyonu operatör adayı, sınıfta ve sahada, teorik ve pratik geniş kapsamlı bir eğitim sürecinden geçerek, 90 tonluk kaya kamyonu kullanımı için sertifika almaya hak kazandı. Başarılı adaylar, Borusan Cat Karaganda Revizyon Merkezi’nde gerçekleşen törende sertifikalarını, Borusan Cat İnsan Kaynakları ve Gelişimden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi İrem Erdoğan, Borusan Cat Kazakistan Ülke Lideri Aman Shakenov ve Altynalmas Yönetim Kurulu Üyesi Makpal Yergaliyevna Nussipova’dan teslim aldı.

İş sahalarında ön yargıları yıkılıyor, sektörde kadın istihdamını artırıyoruz

Borusan Cat’in, insana ve çevreye saygıyı odağına alan projelerinin bir yenisine, erkek egemen bir alan kabul edilen maden sahalarında, kadın çalışan istihdamını artırma hedefiyle başladıklarını belirten Borusan Cat İnsan Kaynakları ve Gelişimden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi İrem Erdoğan, “Borusan Cat olarak, Borusan Holding’in toplumsal cinsiyet eşitliği alanında gerçekleştirdiği kapsamlı çalışmaları ele alan ‘Borusan Eşittir’ çatısı altındaki çalışmaları destekliyor, ‘Borusan Eşittir’ anlayışını şirketimize taşıyarak erkek çalışan ağırlıklı sektörümüze, bu konuda farkındalık kazandırmayı amaçlıyoruz. Kurum içi gerçekleştirdiğimiz çalışmaların yanı sıra paydaşlarımızı da toplumsal cinsiyet eşitliği yönünde bilinçlendirmek ve birlikte güçlü adımlar atmak için çalışıyoruz. Borusan kurum kültürünün önemli bir parçası olan kapsayıcılık odağı altında toplumun her kesimindeki dezavantajları ortadan kaldırmak, 200 yıl var olma hedefiyle yaptığımız çalışmaların çatısını oluşturuyor” dedi.

“Kazakistan’da da toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yarattık”

Kazakistan’ın önemli madencilik şirketlerinden Altynalmas ile gerçekleştirilen iş birliği hakkında görüşlerini belirten İrem Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti: “Geçtiğimiz sene, Türkiye’de, müşterilerimizden, Feldspat ile kuvars üretiminde Türkiye’nin öncü kuruluşu olan Kaltun Maden ile gerçekleştirdiğimiz projemizde, kadın iş makinesi operatör adaylarının yetiştirilmesine ön ayak olmuş, projeye katılan tüm kadınların maden sahalarında istihdam edilmesinden gurur duymuştuk. Sektörde ve sahada somut katkılarını gördüğümüz bu projemizi, bu sene Kazakistan’a taşıdık. Kazakistan’ın önemli madencilik şirketlerinden Altynalmas ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile 6 kadın operatör adayımız, yoğun bir programın ardından donanımlı birer kaya kamyonu operatörü haline geldi. Ülkemizin ardından Kazakistan’da da toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yarattık. ‘Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz’ şirket amacımız ile toplumsal cinsiyet eşitliği için yeni projeler geliştirmeye devam ederken, tüm Borusan Cat müşterilerimizi de bu projelerin bir parçası olmaya davet ediyoruz.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

scroll to top